Husker du at trække vejret?

Sikke dog et dumt spørgsmål vil de fleste nok tænke. Og ja, hvis man ikke trækker vejret, så holder man jo ikke ret længe, det kan vi godt blve enige om.

Men når jeg taler om at trække vejret, så mener jeg altså sådan virkelig trække vejret…
Oftest foregår vores vejretrækning helt automatisk, og vi bruger måske ikke mange sekunder på at tænke over den. Den er der bare.
Jeg synes egentlig at jeg grundlæggende har rimelig styr på min vejrtrækning, men grundet nogle ændringer i mine vanlige rammer, opdagede jeg pludselig at jeg mærkede en ændring når jeg ville tage en lidt dybere indånding end jeg plejede, som som at mit mellemgulv eller diafragma var ude af træning?

Men hvorfor er det egentlig også vigtigt at have fokus på vores åndedræt, hvad kan vi egentlig bruge det til?
For det første trækker vi gennemsnitligt vejret 20.000 gange, så det er jo et pænt ta. For det andet, som jeg fandt ud af på egen krop, er de fleste ta vores åndedrag overfladiske, forstået på den måde at vi kun aktivere den øverste del af vores lunger. Dette gør bl.a. at musklerne i højere grad er mere anspændte, og stramme, hvilket sandsynligvis var derfor jeg følte et let ubehag.
Men det kan trænes væk….

Så derfor er jeg dagligt begyndt at lave små åndedrætsøvelser, bare for at få aktiveret lungerne, og øve mig i a bruge deres fulde kapacitet, hvilket jeg kun tænker kan være gavnligt for min hverdag, men også min træning.

De fleste af øvelserne er ganske simple, og noget alle kan finde ud af.
VIL DU VÆRE MED?

Jeg prøver at rette min vejrtrækning skiftevis hen i lungernes forskelligt dele, hvis man kan kalde det det.
Øvelsen går kort fortalt ud på at:
– Tage 10 vejrtrækninger, hvor du har fokus på at brystet hæver og sænker sig.
– Tage 10 vejrtrækninger, hvor fokus er at gøre dig bred over rygges, og udvide dine ribben på bagsiden.
– Tage 10 vejrtrækninger hvor du trækker vejret helt ned i maven, og mærker hvor dan navlen trækkes ind mod rygsøjlen og du aktiverer dit mellemgulv.

Dette giver mig følelsen af, at jeg får brugt mine lunger til fulde, i hvert fald en eller to gange dagligt.
Det kan gøres, liggende, siddende eller stående. Jeg kan eksempelvis godt finde på at gøre det i bilen til og fra arbejde…

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s