3 gode måder til at stoppe madspild…

Skærmbillede 2016-02-25 kl. 22.01.30

Billedet er lånt fra hjemmesiden www.stopspildafmad.dk, hvor der også er en masse nyttig viden om at stoppe madspild.

De kvikke har måske bemærket at det er meget oppe i tiden at “stoppe madspild”. Jeg er fuldstændig enig i at vi generelt smider alt for meget mad ud. Er vi for grådige når vi køber ind, for selektive når vi spiser, eller er det noget helt andet der gør at vi smider så meget mad ud.

Jeg er rigtig glad for at  der er kommet mere fokus på emnet. For mit eget vedkommende havde jeg også en dum uvane med at handle en masse ind, og så kun spise halvdelen af det før det nåede at blive for gammelt. Når jeg handlede var jeg meget impulspræget og tænkte ikke langsigtet. Jeg siger ikke at jeg nu aldrig handler på mine impulser, men det er blevet mere velovervejet, samt at jeg efterhånden er blevet bedre til at spise rester eller bikse noget af det der er i køkkenet sammen, det kan sagtens blive velsmagende og nærende selvom det er simpelt.

Så ud fra tanken om at stoppe madspild kommer her 3 gode tiltag, der er dukket op på det grundlag.

 1. Gør noget ved det selv – planlæg og vær kreativ i køkkenet.
  Gå på opdagelse i dit køkken og brug de ingredienser du har til rådighed. Vær opmærksom på hvad der er ved at nå grænsen for brugbarhed og tag udgangspunkt i det i din madlavning. Det behøver ikke altid at være fancy, det skal bare være nærende.
  Skærmbillede 2016-02-25 kl. 21.50.56
 2. Det er kommet en ny app, der med udgangspunkt på hvor meget restaurationerne dagligt smider ud af mad fordi det ikke er blevet solgt.
  Nogle kloge mennesker har lavet en app, der går ud på at man kan hente det mad der er til overs fra restaurationer ved lukketid til billige penge. Jeg tænker, at det er super smart hvis man enten vil spise take-away til lidt billigere penge, eller bruge det til frokost eller madpakke dagen efter.
  Appen kan findes på Appstore.
 3. Den første butik, der  sælger madvarer og andre forbrugsvarer, der stadigt er salgsbare efter loven for fødevaresikkerhed, men har mistet deres salgsværdi hos donoren er åbnet i Danmark. Den hedder WeeFood og er åbnet på Nørrebro, jeg synes at konceptet er super fint, og hvis du vil læse mer, kan du gøre det her.

Udover at stoppe madspild kan være gavnligt for pengepungen, er der selvfølgelig også en masse andre fordele….
Hvilke fordele ser du ved at mindske madspild?
Og hvordan har du selv fokus på at mindste dit egen madspild?

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s