Sukker- og glutenfri vaniljekranse

vaniljekranse
Glædelig 1. december!
Jeg må indrømme at jeg allerede er tyvstartet lidt. Pludselig i fredags på vej til arbejde gik der total jul i mig, og jeg måtte bare høre julemusik for fulde gardiner. Resten af dagen var jeg totalt lalleglad og fik endda også pyntet op til jul, selvom jeg havde først havde planlagt at gøre det søndag.

I Køkkenet gik det også løs og jeg fik eksperimenteret mig frem til disse sundere vaniljekranse, eller de er i hvert fald uden raffineret sukker og gluten. De er ikke helt så sprøde som almindelige vaniljekranse, men smagen er dejlig og der skal ikke bruges særlig mange ingredienser.

Opskrift:
130 g dadler uden sten
100 g mandler
100 g fuldkornsrismel
1 tsk smeltet kokosolie
1 dl rismælk
3 tsk vaniljepulver
1-2 tsk vaniljeessens

– Start med at male mandlerne til fint mel i en foodprocessor.
– Tilsæt derefter dadler og bland til en samlet masse, hvorefter de resterende ingredienser tilsættes.
– Når du har en tyk masse, tages den ud af foodprocessoren, og trilles til små pølser, der formes til “kranse”.
– Kransene placeres på en bageplade og bages i ovnen ved 180 grader i 15-20 min.

Voila og velbekomme…
vaniljekranse

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s