Godmorgen krop… Simpel Godmorgen Yoga…

godmorgen

Er jeg den eneste der har svært ved at få vækket min krop om morgenen? Altså bortset fra lige at rulle ud af sengen…
Jeg kan vist roligt indrømme at jeg ikke er det store A-menneske og er den dr irriterende type, der helst trykker på snooze et par gange før jeg bevæger mit korpus ud af sengen.

Men nu skal det være nok… der der ekstra snooze minutter bør kunne bruges mere effektivt. Og mine vil jeg bruge på Yoga, og at få kroppen stille og roligt i gang. Jeg vil ikke have fokus på de dybe stræk, men mere på at få gang i kroppen på en behagelig måde, der ikke tager alt for lang tid.

Derfor har jeg fundet nogle simple øvelser, sat dem sammen til en rutine, der ikke tager mere end de 9-10 min som jeg plejer at bruge på det berygtede snooze-funktion.

Skal I være med?

morgenyoga

1. Start med at sætte dig godt til rette på gulvet eller på en måtte og lad lige dig selv lande. Mærk din krop og træk vejret dybt, helt ned i maven. Tag 5-10 af disse dybe vejrtrækninger inden du går videre.
– Det er virkelig en behagelig måde at starte ud på, at man lige tillader sig selv at lande, især om morgenen, når man lige er væltet ud af sengen.

2. Lav herefter et siddende sidestræk, hvor du forlænger overkroppen og åbner brystet. Dette giver mulighed for at trække vejret endnu dybere og samtidig strække siden af ryggen godt ud. Sørg for at numsen på intet tidspunkt slipper gulvet. Indånd og løft den ene arm op, udånd og tip mod siden. Bliv her 3-4 dybe ind-og udåndinger inden du skifter side.

cat pose

3. Vi aktiverer rygsøjle og forsiden af kroppen ved at lave “kattestrækket”.
Stil dig på alle fire, med knæ under hofter i hoftebreddes afstand, hænderne lige under eller lidt foran skuldrene i skulderbreddes afstand.
På dine indåndinger svajer du i ryggen og nærmest presser hjertet fremad, og på dine udåndinger krummer du i ryggen, presser den opad og kigger din mod din navle. Gentag 5-10 gange med dybe ind-og udåndinger.

hamstrings

4. Kom og og stå i en foroverbøjning. Benene kan godt virke en smule stive om morgenen, men det er helt okay, vi skal nok vække dem. Giv slip på din nakke og din overkrop, sug navlen ind til rygsøjlen. Stå her i 5-10 dybe ind-og udåndinger.

5. Sæt på en indånding hænderne på skinnebenene, eller i gulvet, men her skal vi strække ryggen ud og gøre den lige. Så vi kommer op og føler igen at vi sender hjertet fremad og retter ryggen ud på indånding, og på en udånding kommer vi igen tilbage til vores stående foroverbøjning. Gentag dette 5-7 gange.

6. Slut af med hundestrækket. Kom igen ned på alle fire, og løft herfra knæene fri fra gulvet og løft dit haleben opad. Forsøg først at ret din ryg ud og gør den lige, og dernæst lad hælene søge gulvet, så du også strækker din bagside ud. Hovedet er i forlængelse af din rygsøjle, og dine fødder peger lige frem.
Hold denne i 5-7 dybe ind og udåndinger.

7. Slut eventuelt af med at sidde på samme måde som du startede, og tag nogle dybe vejrtrækninger inden du rejser dig og går i gang med dagens gøremål…

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s