American Sniper…

american_sniper_galleri2

Billedet er lånt herfra

Igår var jeg inde at se filmen “American Sniper” der er instrueret af Clint Eastwood. Den er baseret på bogen af samme navn, skrevet som en biograf af Chris Kyle.
Filmen er nomineret til seks Oscars, herunder i kategorien Bedste film.

Jeg vil starte med at sige at jeg ikke synes filmen nødvendigvis er en der bør ses i biografen, men den bagvedliggende historie synes jeg er interessant. Filmen virker til at være nogenlunde realistisk skildret, uden alt for megen amerikanske hollywood-effekter.
Nuancerne i hovedpersonen Chris Kyle som person, er ikke store, og nu har jeg ikke læst bogen, men jeg kunne forestille mig at den der har læst den, kunne føle sig en lille smule snydt. På en eller anden måde virker han meget monoton i fremstillingen af personen, og jeg sad med en følelse af at der var noget der blev udeladt. Når det så er sagt synes jeg at filmen ikke virker overdramatiseret, men forsøgt skildret så realistisk som muligt, hvilket er et plus i min bog.
Især slutningen af filmen berørte mig. Den sluttede ret brat, og igen manglede jeg nogle detaljer helt omkring afslutningen, hvilket gav mig lyst til at tage hjem og finde ud af mere om historien…

Alt i alt synes jeg det er en nogenlunde god, oplysende og realistisk film med en fin historie, men jeg føler mig ikke “blown away”.
Hvis jeg skulle lege filmanmelder, ville jeg nok være tilbøjelig til at give den 3 ud af 5 stjerner.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s