Sætter du YDRE eller INDRE mål med din træning?

Hvad er dit mål med din træning?
Sætter du dig ydre eller indre mål, og hvad motiverer dig bedst?

motivation

Grunden til at jeg skriver dette, er fordi jeg har bemærket at der på de sociale medier er en stigende tendens til at fremstille sine ydre mål. Altså sine fine mavemuskler, skuldre, numse osv.
Det kan også være et mål for nogen, men jeg har tænkt over om hvilke type mål man stiller for sig selv i forhold sin træning?

Personligt synes jeg nemlig at det er meget mere givende at sætte sig et mål i forhold til noget man vil præstere, end i forhold til at man gerne vil se ud på en bestemt måde.
Vi kan ikke komme udenom at vi nok altid sammenligner os lidt med hinanden i hverdagen, på den ene eller den anden måde. Om det er i træningscentret, på arbejdet eller med veninderne. Det er bare vigtigt at man stadig husker at acceptere at vi ikke ligner hinanden, men i stedet arbejder hen imod at blive den bedste version af sig selv.

Min største motivation når jeg træner, er at jeg hele tiden kan og vil blive bedre, end jeg var tidligere. Altså vil jeg definere denne slags mål som er et indre mål.
Når jeg så tænker over hvilken følelse der hos mig varer længst, eller jeg lettest kan genkalde, så er det dengang jeg eksempelvis løb 5 km i rekordtid, fremfor at jeg i sommeren 2012 havde en flot sixpack. Eller at jeg nu er blevet så smidig at jeg kan nå mine tæer med strakte ben, fremfor at jeg havde en god numse i de der bukser i lørdags.

Nogle gange kan de ydre forandringer også blive et resultat af et indre mål og det må ma også gerne være stolt af og vise frem, men jeg tænker bare om man ikke kommer længst med at sætte sig et indre mål?

Håber disse tanker gav en lille smule mening?
Jeg vil også gerne høre jeres tanker om hvordan og hvilke mål i har med Jeres træning?

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s