Bryd Vanen #1 – Opvasken!!!

Opvask

OPVASKEN!!!!!
Åh… jeg er nok ikke den eneste der ikke er heeelt fan af det der opvask. Men desværre er det jo en ting der skal gøres… Nogle er uheldige at have en opvaskemaskine, men jeg er altså et af de heldige væsner der ikke ejer sådan en 🙂

Jeg er nok typen, der er god til at lade opvasken stå, udskyde det lidt og lade den hobe sig lidt op.. hvorfor? Jah… det er da ikke særligt spændende at stå og vaske op hvis du spørger mig.
Samtidig er det jo faktisk også rart, når den er overstået, for så har man ikke den hængende over hovedet længere.

Så den vane jeg gerne vil bryde, er at lad eop vasken stå. Altså vil jeg i december have fokus på at tage opvasken med det samme, når jeg har brugt noget service. For hvis vi skal være ærlige, så tager det jo egentlig ikke så lang tid, hvis man gør det med det samme. Det er jo netop når det hober sig op, og man skal vakse en masse ting op, at det er en tidsrøver.

Hvordan vil jeg så gøre det?
Jeg ved at jeg får travlt i december, med juleindkøb, eksperimenter og noget koreografi der skal øves, så derfor har jeg valgt at afprøve en simpel måde at bryde min vane på… nemlig belønningsdelen.
Jeg har lavet en lille fin kalender, hvor der er 21 dage på. Jeg har lavet et stort og et lille mål, hvis man kan kalde det sådan. Derfor er der to forskellige farver, jeg kan lave cirkler med på min lille belønnings-kalender.
– Det ene mål er at der ikke må være opvask der står til dagen efter
– Det andet mål er, at opvasken skal tages lige med det samme.

skema

Er cirklerne udfyldt de første 14 dage, så må jeg gerne give mig selv en lille julegave… har nemlig en ganske særlig ting i tankerne jeg kunne forkæle mig selv med..

Er spændt på hvordan det går…
Har været gået lidt i gang i dag, og må indrømme at det faktisk er en smule befriende at tage opvasken med det samme, da men jo slipper for den dårlige samvittighed om at man skal tage den senere… og så ser det jo også pænere ud, at der ikke står ting og flyder. Dog skal det siges at jeg ikke rigtig har været hjemme i dag, så der har ikke været så meget at vaske op… 😛

Er det nogle der hopper med på vognen om opvasken, eller en anden vane der skal brydes?
Måske nogen der har nogle gode tips, eller andet der kunne deles i forbindelse med dette?

Glædelig december til alle derude….

Advertisement

One thought on “Bryd Vanen #1 – Opvasken!!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s