Bikram Yoga – Min erfaring… #1

bikram yoga

Jeg har i dag været til Bikram Yoga i Århus. Det var 3 gang jeg prøvede det og jeg må sige at min krop er træt her bagefter.

Inden jeg uddyber mere af min oplevelse med Bikram Yoga, vil jeg lige opsummere hvad det egentlig er, til dem der ikke ved det.
– Bikram Yoga bliver også kaldt Hot Yoga, og foregår i et opvarmet lokale (ca 40 grader), hvor man i løbet af 90 min kommer igennem 26 yogaøvelser og 2 åndedrætsøvelser.

Nu har jeg som sagt prøvet Bikram Yoga 3 gange, så nu synes jeg at jeg har lidt at sammenligne med. Alle 3 oplevelser har nemlig været med ca. 1 måneds mellemrum.

1. gang, var det meget anderledes end det yoga jeg normalt var vant til, især fordi det hele foregik på engelsk, så det skulle jeg lige vænne mig til. Hvad der også forekom mig mærkeligt var også at instruktøren ikke viste selve øvelserne men bare stod og talte, guidede og instruerede. Måden instruktøren talte på var som sgat meget anderledes, og hvis man skal sammenligne det var det lidt som at høre en auktionarius på en auktion. (mærkelig sammenligning, men det var altså sådan jeg oplevede det)
Jeg svedte som jeg aldrig har svedt før, og brugte meget energi på at følge instruktionerne og øvelserne. Stadig var det alt i alt en positiv oplevelse, som jeg havde mod på at prøve igen.

2. gang vidste jeg jo hvad jeg gik ind til og hvad jeg kunne forvente. Denne gang var det en anden underviser end sidste gang, og det var ikke auktionsagtig. Jeg vidste nogenlunde hvad vi skulle igennem, fordi de 26 øvelser altid er de samme. Jeg kunne rigtig godt lide at instruktøren fortalte undervejs hvad de enkelte øvelser var godt for. Igen svedte jeg som et svin, men det er jo også klart nar man er i et 40 graders varmt lokale. Jeg vænnede mig egentlig hurtigt til varmen, men de sidste ca. 10 min, var det dog lige ved at blive for meget og jeg synes næsten ikke jeg kunne holde det ud. Jeg gik igen derfra med en og positiv og anderledes oplevelse, den den forrige gang.

3. gang som så var i dag, var jeg igen forberedt på hvad jeg skulle ind til. Det var rart at komme ind i varmen, nu når vi er i de kolde vintermåneder. Jeg havde selv medbragt min egen yogamåtte og tæppe, som man jo skal bruge. Ellers var der mulighed for at leje det.
Denne her gang fik jeg større forståelse for øvelserne, jeg vidste hvad vi skulle hvordan de skulle mærkes, og der blev rettet ting ved teknikken der gjorde at jeg fik et par aha-oplevelser. Instruktøren var personlig og henvendte sig direkte til deltgerne, mig inklusiv, når der var noget der skulle rettes, eller når der var noget man gjorde godt. Det kunne jeg rigtig godt lide faktisk.
Ligesom forrige gang, havde jeg krise de sidste 10 min af imen, hvor jeg tænkte at NU kunne jeg altså ikke holde det ud længere..

Fremadrettet:
Kunne jeg godt finde på at fortsætte med at komme til Bikram Yoga nogle flere gange, da jeg føler mig udfordret på en anderledes måde end ved min almindelige træning, og yoga. Dog er det en smule dyrt, da en drop-in-time koster 150 kr og et medlemskab vist er oppe på omkring 8-900 kr om måneden, hvilket jeg synes er liiige i overkanten. 150 kr en gang imellem kan jeg godt gå med til, hvis det er som det hidtil har været, ca 1 gang om måneden. Er der nogle af Jer derude der har erfaringer med Bikram Yoga?
eller andre Yogaformer hvor I bliver udfordret, som i gerne vil dele…?

Advertisement

2 thoughts on “Bikram Yoga – Min erfaring… #1

 1. Trine siger:

  Hejsa 😀
  Jeg har også været nede i bikram Århus. Jeg har selv undervist i yoga i rigtig mange år. Jeg synes overordnet at kombinationen af varme og yoga er optimal, total genial. Når det så er sagt, synes jeg det ødelægger fuldstændig yogaen med auktions agtig kommanderende måde at instruere på. Derudover synes jeg at det er mest arrogante og utaknemlig sted jeg nogensinde har været. Ja det er hårde ord, men at man kun hilser på nogen og ikke resten, er sku lidt ego synes jeg. Desværre, for jeg kunne rigtig godt lide at det var hatha. Det har jeg selv undervist i nemlig.

  1. vinther3 siger:

   Hej Trine…
   Jeg vil give dig ret i at stemningen dernede er ret speciel. Og jeg blev også overrasket over den specielle tone der var under undervisningen, som du siger, nærmest auktionsagtig. Så jeg tænker også det handler om hvilke forventninger man har, inden man træder ind af døren, altså selvfølgelig er det kotume at hilse pænt på folk, men jeg oplevede også at der blev spurgt om vores navne som nye, hvilket blev brugt undevejs i undervisningen når vi skulle rettes lidt ind.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s