Retrokurens Afslutning…

Retrokuren

Så er der gået en uge, der har været i Retrokurens tegn. Det har været rart, udfordrende, tidskrævende, lækkert, anderledes og spændende.
Lad mig uddybe…

Bogen beskriver at man skal huske at nyde tilberedelsen af maden og mærke råvarerne.
Jeg kan mærke at jeg automatisk har brugt mere tid i køkkenet end jeg plejer, forstået på den måde at det kræve tid at snitte grøntsager, samt at forberedelsen af madpakken også tager tid, især fordi jeg ikke plejer at forberede den hjemmefra, men bare har noget med på arbejde som jeg bikser sammen der.
Helt naturligt og uden at tænke over det, har jeg faktisk syntes at det var hyggeligt at bruge den ekstra tid i køkkenet. Det føles slet ikke som spildtid, men nærmest en lille hyggestund for mig selv. Jeg har i forvejen en dårlig vane der hedder fjernsynet, hvilket er en værre tidsrøver, især hvis det kombineres med en sofa 🙂
Jeg oplevede at jeg distraherede mig selv med den ekstra køkkentid, så faktisk næsten ikke haft fjernsynet tændt.

Det jeg godt kunne ved kuren var at det slet ikke føltes som at være på kur, fordi retterne hver dag var nye og spændende.
Jeg har dog ikke den store kur-erfaring… Jeg har faktisk aldrig rigtig prøvet det, men i hvert fald ud fra hvad jeg kunne forestille mig, har hørt fra veninder osv. Jeg glædede mig nærmest til den næste dag og de spændende retter der ventede. Dette måske også fordi jeg netop om aftenen forberedte middagsmaden til den kommende dag, som hver dag så vældig indbydende ud. Nogle gange blev man nærmest mæt med øjnene.

I forhold til min appetit, var det som om den ændrede sig i løbet af ugen. Tidligere var jeg enormt sulten omkring middags- og aftenstid. I løbet af ugen har jeg egentlig været mest sulten om morgenen. Frokosten spiste jeg sjældent helt færdig, så jeg har været mæt i løbet af dagen, småsnacket lidt med knækbrød, avocado og grøntsager. Desuden har jeg i løbet af ugen også spist aftensmad senere end jeg plejer, og nogle gange endda også spist uden egentlig at være overvejende sulten, men fordi at maden var så lækker at jeg ikke kunne lade den stå.

Hvis jeg skal komme med lidt kritik til ugens forløb, vil jeg sige at jeg jo som udgangspunkt gik ud fra den indkøbsliste der stod i bogen til en start. Jeg oplevede nogle gange fra dag til dag at der ved enkelte opskrifter skulle bruges enkelte ingredienser der ikke i første omgang stod på indkøbslisten, hvilket ikke rigtig hænger helt sammen?
Derudover kunne jeg også godt tænke mig at der var lidt flere alternative opskrifter, sådan at man kunne variere lidt hvis man skulle have lyst til at gøre det igen.

Hvis man har tænkt sig at afprøve Retrokuren synes jeg i hvert fald man skal overveje hvornår og afsætte en uge der ikke er alt for mange planer, da det som sagt kræver lidt ekstra tid og forberedelse end jeg i hvert fald normalt bruger.

Mine resultater:
Jeg vil starte med at sige at jeg på ingen måde er startet på retrokuren for at tabe mig, men for at afprøve en anderledes detox på egen krop.

Ifølge den måling jeg har taget af fedtprocent, vægt mv, har det alligevel resulteret i et vægttab på 2,4 kg samt en reducering af fedtprocent på 4,1%.
Det er dog en meget upræcis måling, da der er andre faktorer der spiller ind, der ikke er blevet målt, så man skal ikke tage det hele for gode varer, men der er i hvert fald sket noget med fordeling i kroppen.

Igen… Er der spørgsmål jeg ikke har fået svaret på i dette indlæg, så kom endelig med dem, så skal jeg gøre hvad jeg kan for at svare. Og er der andre der har erfaringer, så del dem også gerne…

NU vil jeg gå i seng, og glæde mig til imorgen.. hvor det står på en meget varm fornøjelse…
Mon nogen kan gætte hvad det er?

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s