Mit møde med lyengar yoga

Lyengar Yoga:
Er en yogaform, hvor der ofte bruges redskaber såsom blokke, bælter eller puder. Man står eller ligger typisk længe i hver stilling, for at komme dybere ind i strækket.
Der lægges stor vægt på detaljen i de enkelte stillinger og stillingerne er med inspiration fra den klassiske yoga – Hatha Yoga.
Llyengar yoga

Da jeg allerførste gang stiftede bekendskab med lyengar yoga, var jeg næsten helt grøn på yogaområdet, og netop uddannet bodyflow instruktør. Jeg ville gerne arbejde mere med min smidighed, da jeg følte mig stiv som et bræt. Jeg kunne mærke at mange af stillingerne var min krop ikke vant til og blev derfor ret udfordret i min flexibilitet.

Her i weekenden har jeg stiftet bekendskab med det for 2. gang, og hvis jeg husker nogenlunde rigtigt er det med et års tid som mellemrum.
Denne gang kunne jeg mærke at bevægelserne var mere naturlige for min krop, men stadig godt kunne blive udfordret i strækkene, og med smidigheden.
Det fede var, at jeg kunne kende mange af stillingerne fra bodyflow, så det denne gang føltes mere naturligt og lettere for mig, at komme ind i og holde de forskellige stillinger.
Og endnu en dejlig udfordring var at vi også blev præsenteret for øvelser med håndstand og bagoverbøjninger, som kan være ret udfordrende men også effektive. Jeg fik virkelig blod på tanden, for at udfordre mig selv endnu mere indenfor disse områder.
Jeg er allerede i gang med at øve mig, på det her med at stå på hovedet… men vil gerne blive endnu bedre til det….

Nogle der har erfaringer, eller tips i forbindelse med Lyengar Yoga eller håndstand mv. de vil dele?

llyengar yoga

Dette billede er bare hvor jeg øver mig lidt hjemme i min stue. Øvelse gør mester?

Advertisement

2 thoughts on “Mit møde med lyengar yoga

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s